FatCat Studio

FatCat Studio je mesto gde se pravi muzika a nalazi se u Nišu, u naselju Čalije, bliže granici sa Bugarskom, u drugoj vremenskoj zoni. Kod nas sunce pre izlazi a kasnije zalazi. Vremenska rupa nastaje onog momenta kada vam inspiracija dođe. Prostor je dobro zvučno izolovan, i možete da se derete do mile volje. Niko vas neće čuti osim komšija. Komšije su uglavnom doseljeni arteroidnim putem iz “Srca Srbije” i neće reagovati na vaše urlike pred mikrofonom. Studio ima i odlično urađenu jednu gluvu i jednu nagluvu sobu. U gluvoj sobi se snima sve osim klavira, jer ne može da stane – osim vertikalno. Klavir se snima u drugoj, nagluvoj sobi, sedeći ili ležeći, gde vas ukoliko to zaista dobro platite mogu nositi na rukama i održavati vam veoma povoljan položaj za sviranje. Studio se prostire na 220 nezavršenih kvadratnih metara, ima prijatan prostor za odmor ispred vrata, ograđen čvrstim gustim rešetkama, koje su neotvorive dok ne platite svoj dug za moje utršeno vreme, i dvorište u kojem možete uvek da okopate cvetni deo, nacepate drva, orežete granje itd. U trenucima opuštanja i fokusiranja na vašu pesmu, možete da češkate Saru, najopoznatiju zlatnu retriverku u kraju. Takođe možete i da idete kući ukoliko ste dosadni meni a vala i sebi. Od opreme imam sve što mi treba, a ukoliko to ne zadovoljava vaše potrebe, uvek možete da kupite šta vama treba, ponesete sa sobom, poklonite mi u znak pažnje i nadate se da će mi se zaista dopasti.
Ono što je bitno za vas je atmosfera koja je vrlo pozitivna dok ne postane negativna zahvaljujući vama, jer zbog mene sigurno neće. Možda bih mogao još da vam pišem, ili kako to drugi po svojim vrlo ozbiljnonamernim portalima rade, navodim brojeve i herce, ekvilajzere i šalabajzere. Međutim, zaista me mrzi da trošim svoje vreme na takve opise. Suština je u nečem drugom:

Muzika je umetnost, i umetnost se definiše talentom, srcem, dušom, radom i veštinom. Ako vam je dobra pesma, biće vam dobar i snimak i produkcija. Ako vam je loša pesma, snimak i produkcija mogu biti vrhunski – ali džaba – pesma vam ne valja. Zato, batalite da zamarate sebe i druge nepotrebnim pitanjima, prestanite da prebrojavate herce, da spominjete najmoćnija imena svetske produkcije već budite ono što zaista jeste – BUDITE KREATIVNI.

Leave a Reply

Your email address will not be published.